fysiotherapie bij Bekkenbodem- en zwangerschap gerelateerde klachten

Het bekken bestaat uit verschillende botdelen die door drie gewrichten een ringvorm vormen die erg stevig is. Wanneer het bekken niet goed functioneert kan dit een van de oorzaken zijn van de lage rugklachten. Het is van belang dat het bekken en de bekkenbodem worden meegenomen in het lichamelijk onderzoek van de manueeltherapeut. 

 

Het op de goede manier samen werken van de spieren en het bindweefsel rondom het bekken is van noodzakelijke waarde voor de stabiliteit van de lage rug en het bekken. Met name de bekkenbodemspier is in dit verhaal uitzonderlijk belangrijk. 

 

Er zijn meerdere factoren die een invloed kunnen hebben op het functioneren van de bekkenbodemspier. Bijvoorbeeld de stand van het bekken/heupen en het looppatroon en ook de ademhaling. Bij een te hoge ademhaling kan er een verhoogde spierspanning van de bekkenbodem ontstaan. Wanneer de bekkenbodem spier een dysfunctie heeft kan dit een oorzaak of het gevolg zijn van lage rug- en bekken klachten. Overactiviteit van de bekkenbodem wat leidt tot een dysfunctie van de bekkenbodemspier komt relatief vaak voor, zowel bij vrouwen als bij mannen. 

 

Ook zwangere vrouwen kunnen last krijgen van het bekken in de zwangerschap. Vaak hebben de klachten te maken met een overactiviteit van de bekkenbodemspier. Juliette is hierin bekwaam op de juiste manier te adviseren en u te begeleiden tijdens de zwangerschap. 

 

Juliette is gespecialiseerd in het screenen, herkennen en behandelen van bekkenfysiotherpeutische problematiek die het fysiek disfunctioneren van de lumbale wervelkolom, bekken en heup beïnvloeden. 

 

Wanneer er sprake is van een primaire functiestoornis in het bekken of er is een ernstige vorm van onder activiteit van de bekkenbodemspier behoren deze klachten niet tot het behandeldomein van de manueeltherapeut en verwijst ze u door naar een geregistreerde bekkenfysiotherapeut. 

 

Voor deze behandeling kunt u terecht bij Juliette

Behoefte aan fysiotherapie bij bekkenbodem- en zwangerschap gerelateerde klachten?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onze website, e-mail op info@fysiotherapiebackinbalance.com of door te bellen naar 024 – 2125057.

Locatie Nijmegen

Adres:

Tooropstraat 131

6521NK Nijmegen

Telefoonnr: 024 – 212 5057

E-mail: info@fysiotherapiebackinbalance.com

Openingstijden

Maandag: 8.00 – 17.30 uur

Dinsdag: 8.30 – 19.00 uur

Woensdag: 9.00 – 19.00 uur

Donderdag: 8.00 – 17.30 uur

Vrijdag: 8.00 – 16.00 uur